Retro behang in het interieur: tijdloos en kleurrijk!Retro behang is een populaire trend op het moment. De woonstijl retro heeft zijn comeback gemaakt! Bent u op zoek naar retro behang voor in uw retro interieur of andere woonstijl? Lees onze tips over de bijpassende interieurstijlen en het effect van retro behang in de inrichting. Wij verkopen gerenommeerde merken, kwalitatieve behangsoorten én mooie dessins die zorgen voor een uitgebreide collectie behang in retro stijl. Wij helpen uiteraard graag op weg naar het maken van de juiste keuze in retro behangpapier door vakkundige kennis over behang te bieden.

Door naar al het retro behang

Retro behang: waar herken ik de behangstijl aan?

Deze populaire retro woon- en behangstijl komt uit de jaren ’50, ’60 en ’70. De originele trend uit deze jaren verschilt van de huidige retro interieurstijl, maar heeft ook vele overeenkomsten. Een behang in de moderne retro stijl is snel te herkennen dankzij de opvallende overeenkomstige stijlkenmerken die we graag voor u benoemen.

 • Grafische prints
  Geometrische, abstracte vormen (zoals cirkels, vlakken, lijnen of strakke figuren) maar ook grote bloemen en felle kleurenprints worden veel gebruikt in behang in retro stijl. Behang retro met motief steelt de show!
 • Typische retro kleuren
  - Warme diepe kleuren behangpapier retro: de originele trend uit de jaren ’50, ’60 en ’70 is te herkennen aan warme kleuren zoals oranje, bruin, groen en geel maar ook blauw en rood. Dit zijn opvallende kleuren die vooral terug te vinden waren in het retro behang maar ook in de retro woonaccessoires.
  - Zachte pasteltinten behang retro stijl: tegenwoordig worden retro meubilair en accessoires ook gecombineerd met zachte pastel tinten. Hierdoor zijn er ook veel retro behang soorten te vinden in zacht roze, pastel blauw, mint groen of licht grijs.

Wist u dat... retro behang en vintage behang vaak met elkaar vergeleken wordt? Dit komt dankzij de tijdloze uitstraling die verwijst naar een vroegere periode.

Het effect van de verschillende behang retro kleuren in het interieur

Zoals we al aangaven bestaat de retro behang trend uit twee verschillende kleuren paletten. Een warm, diep kleuren palette én zachte, pastel kleuren palette. Beide kleuren paletten hebben een ander effect op de inrichting en de ruimte. Wij geven graag stijl- en kleuradvies voor in uw interieur en vertellen meer over het effect van de kleuren paletten.

 • Zacht pastelkleurig behang retro stijl
  Een behang voor in een licht, zacht en rustgevend interieur waarbij de nadruk ligt op het meubilair en accessoires dankzij de lichte basis van het retro behangpapier. Een pastelkleurig retro behang zorgt voor een rustgevend en minder opvallend effect en laat andere elementen (zoals bijvoorbeeld een mooie retro kast of fauteuil) naar voren komen.
 • Diepe warme kleuren in het behangpapier retro
  De inrichting heeft dankzij de opvallende eigenschap van diepe, warme kleuren direct een prachtige blikvanger. Kleuren zoals groen, oranje, geel, bruin en blauw zijn de meest gebruikte warme retro kleuren in behangpapier.


Past een retro behangpapier in elke woonstijl?

Retro behang kopen is een leuke uitdaging, vanwege het grote aanbod maar ook de vraag in welke interieurstijl dit behangsoort past. Welk type retro behangpapier past in welke woonstijl? Die interieurvraag beantwoorden wij graag voor u.

 • Retro interieur
  De beste match voor retro vintage behangpapier is natuurlijk de retro woonstijl. Het behang komt in combinatie met retro meubilair en accessoires helemaal tot zijn recht. Van diepe, warme kleuren tot pastel tinten in geometrische vormen of zelfs in bloemenpatronen.
 • Scandinavisch interieur
  Een andere sfeervolle woonstijl voor retro vliesbehang is bijvoorbeeld de Scandinavische stijl. In deze populaire stijl zien we vaak retro meubilair in combinatie met design én grafische patronen. Allemaal stijlkenmerken van retro behang! Een prachtige combinatie van oud en nieuw in één inrichting.
 • Modern interieur
  Een strak, moderne inrichting met weinig tot geen details is ideaal voor een opvallend retro behang in pastel- of warme tinten. Retro behang met uitgesproken motief wordt in een modern interieur een echte blikvanger in de ruimte.
 • Kleurrijk interieur
  Een vrolijk, kleurrijk interieur (zoals bijvoorbeeld een kinderkamer) is de juiste basis voor een retro behangpapier met grafische vormen, patronen of figuren. De kleuren uit inrichting mogen terugkomen in het behang waardoor het niet te druk oogt én het een eenheid vormt met de rest van uw interieur.

Wist u dat... retro behang in de kinderkamer vaak gebruikt wordt? De leukste - vrolijke vormen en patronen geven de kinderkamer een fantastische eyecatcher!

Hoe pas je behang retro met motief toe in een kleine/grote ruimte?

De uitgesproken vormen, patronen en kleuren van een behang retro vintage zijn geschikt voor diverse plekken in huis. De afmeting en de ruimtelijkheid van een kamer spelen hierbij een grote rol.

Wanneer een ruimte klein aanvoelt, adviseren wij te kiezen voor een retro vliesbehang in een rustgevende uni pastel tint en een minimalistisch patroon. Dankzij de lichte kleuren en subtiele details van het behang voelt een kleine ruimte direct lichter en ruimtelijker aan. Wanneer u toch graag voor een uitgesproken patroon wilt gaan, adviseren wij dit op een klein stukje wand, nis of in een hoek te gebruiken.

Een grote ruimte kan juist meer uitgesproken en opvallende patronen en kleuren hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan een retro behang uit jaren ’70 met geometrische patronen en diepe kleuren. Maar ook een retro vintage behang met bloemen patronen is een mooie blikvanger voor in een groot interieur.

Waarom retro behang online kopen bij Home Design Shops?

Heeft u interesse in retro behang van een gerenommeerd merk zoals Eijffinger retro behang? Bestel vandaag nog uw retro behang per meter/per rol en u heeft het behang binnen 1-3 werkdagen in huis. U kunt bij ons altijd terecht voor deskundig behang advies, diverse behangafwerkingen, -soorten en -kleuren. Daarnaast bieden wij onze klanten ook uitstekende service aan zoals:

+ Elke werkdag bereikbaar tot 21:00 uur en op zaterdag tot 17:00 uur op het telefoonnummer 085 888 3671.
+ Diverse retro behang stalen op aanvraag
+ Wilt u het retro behang liever eerst in het echt beleven? Kom bij ons langs om diverse behangboeken te bekijken.
+ Veilig bestellen dankzij het keurmerk betrouwbare webshop Q-shops.
+ Verschillende betaalopties zoals IDeal, PayPal, AfterPay, Creditcard, Bancontact en Mister Cash
+ Gratis en een snelle levering van 2 werkdagen.
+ Een behangrol over? Retourneren kan binnen 30 dagen.

Door naar al het retro behang

Menu