Barok behang: een weelderig, uitbundige uitstraling voor op de wand


Barok behang geeft een interieur die kenmerkende Barok stijl gerepresenteerd door dramatiek en weelderigheid. Bent u op zoek naar een barok behang voor in uw barok interieur of andere interieur stijl? Dan bent u bij Home Design Shops op de juiste plek. Lees hier meer over de kenmerken, populaire kleuren en bijpassende woonstijlen van barok behang. Wij verkopen gerenommeerde merken, kwalitatief behang, prachtig behang in barok dessins en bieden vakkundige behang kennis.

Door naar al het barok behang

Barok behang: waaraan herken ik deze prachtige stijl?

Omdat de barok stijl dateert uit de 17e en 18e eeuw is het voor velen niet duidelijk waaraan deze bijzondere stijl te herkennen is. Het begon allemaal in Italië waar deze stijlperiode zijn oorsprong vindt. De stijl kenmerkte zich door een overdaad van vormen en weelderigheid. Zo is de barok stijl ook terug te vinden in de architectuur, schilderkunst, literatuur, beeldhouwkunst en muziek uit deze tijd.

5 verschillende barok behang patronen

 • Weelderig materiaalgebruik zoals fineer ebbe- of satijnhout maar ook diverse barok behang soorten zoals vliesbehang barok - barok vinyl behang of reliëf behang.
 • Symmetrie in vormen: denk aan meubels e.d.
 • Prachtige patronen in barok behang: motieven van bloemen en bladeren maar ook geometrische motieven en symmetrische vormen.
 • Versieringen in overdaad: meubels - accessoires maar ook in het patroon van barok behang.
 • Kostbare stoffen: velours- damast - (goud)leer en gobelin.

Behang in barok stijl is dus vaak weelderig, symmetrisch, voorzien van patronen of versieringen met overdaad. Barok behang sluit moeiteloos aan op de barok interieur stijl, maar kan ook een prachtig thema zijn voor in een andere woonstijl.

Behang in barok stijl: populaire kleuren

Veel gekozen kleuren in barok behangpapier zijn bijvoorbeeld goud - zwart of wit maar ook roze en rood. Gedurfde kleuren zoals roze -zwart - rood maar ook goud - voeren de boventoon in behangpapier in barok stijl. Dit zorgt ervoor dat een behang in barokstijl nog meer opvalt en een echte blikvanger wordt in de inrichting. Toch straalt iedereen kleur een andere sfeer uit en zal het behang in barok stijl een ander effect in de ruimte hebben. Wij geven u graag meer advies over de populairste barok behang kleuren

 • Barok behang goud
  Een weelderige interieurstijl kan niet zonder de luxe uitstraling van goud. Hierdoor zijn er veel bijzondere barok behangpapier dessins te vinden met ieder een uniek patroon.
 • Barok behang wit
  Wit is een pure, neutrale kleur maar dankzij de uitbundige barok patronen een subtiele barokke uitstraling geven aan de ruimte.
 • Barok behang zwart
  De kleur zwart in de verschillende barok behangpapier dessins zorgt voor een mystiek effect in het interieur. De kleur zwart kan een grote ruimte kleiner laten lijken, maar ook juist meer knusheid toevoegen.
 • Barok behang roze
  Dankzij de weelderige uitstraling wordt er ook veel gebruik gemaakt van roze in een behangpapier in barok stijl. Bloemen, ornamenten en geometrische patronen komen vaak in het roze terug op een behang in barok stijl.
 • Barok behang grijs
  Een populaire kleur wanneer het interieur al veel kleuren bevat of wanneer men zoekt naar een neutrale barok uitstraling voor op de wand. Een ideale kleur voor barok behang in de slaapkamer.

Past barok behangpapier in iedere woonstijl?

Deze vraagt wordt vaak gesteld door onze klanten. “Past barok behang niet alleen in een barok interieur, maar ook in andere woonstijlen?”. Wij beantwoorden deze interieurvraag graag voor u. Dankzij de populariteit rondom behang in barok stijl is het barok behang niet alleen in klassieke of barok interieurs terug te vinden maar ook in de moderne interieurs. Barok behang creëert een warme, opvallende uitstraling in een inrichting en zorgt voor een aangename en bijzondere sfeer.

 • Barok behangpapier in een barok interieur
  Een perfecte match! Maar toch kan het ook te druk worden wanneer er teveel patronen en kleuren worden gebruikt. Daarom adviseren wij om bijvoorbeeld te kiezen voor een barok behang met subtiel patroon en 1 á 2 kleuren erin verwerkt.
 • Barokstijl behang in een modern interieur
  Het moderne interieur leent zich uitstekend voor een behang in barok stijl. Creëer een eyecatcher in het interieur door bijvoorbeeld één wand of hoek te behangen met barok behangpapier. Barok behang in de woonkamer kan ook gecombineerd worden met effen behang. Door deze met elkaar te combineren ontstaat er namelijk een uniek contrast van rechte en sierlijke vormen en lijnen.
 • Klassiek barok behang, klassiek interieur
  De klassieke woonstijl sluit nauw aan op de barok woonstijl vanwege zijn diepe kleuren, zoals donkerrood, donkerblauw of bijvoorbeeld dieppaars, en sierlijke vormen. Hierdoor past een barok behang ook zo goed in een klassiek interieur. Combineer kleuren uit de klassieke inrichting met kleuren uit het barok behang voor een gevoel van eenheid.

Naast de diverse interieurstijlen waarin barok behang tot zijn recht komt, zijn er ook nog veel verschillende soorten ruimtes en gelegenheden waar het gebruikt wordt. Denk bijvoorbeeld eens aan barok behang in de slaapkamer, barok behang in de woonkamer maar ook in hotels en restaurants wordt het veel toegepast.

Het effect van behangpapier barok in een kleine en grote ruimte

Wat doet barok behang met een ruimte? Maakt het een ruimte juist groter of kleiner? Een belangrijke factor voordat u een keuze maakt voor een dessin in barok stijl. Het ruimtelijk effect van de diverse dessins is vaak net iets anders en zal er dus voor zorgen dat uw interieur er kleiner of groter door aanvoelt.

Een kleine ruimte met barok behang inrichten vraagt om het gebruik van subtiele, lichte kleuren. Een kleine ruimte mag in de meeste gevallen groter ogen. Dit is te realiseren door een behang in barok stijl met lichte kleuren te kiezen zoals bijvoorbeeld wit, licht geel, licht roze, beige of licht grijs.

Een grote ruimte met barok behangpapier inrichten mag juist meer weelderigheid en uitgesproken kleuren en patronen hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan een barok behang met uitbundige patronen en diepe kleuren. Barok behang in het zwart, barok behang blauw, rood of bruin zijn prachtige eyecatchers voor in een grote ruimte.

Een grote kamer? Kies barok behang met uitbundige patronen en diepe kleuren!

Vliesbehang barok en andere behangsoorten!

Zoals we al eerder noemden zijn er ook diverse behangsoorten verkrijgbaar in een barok stijl. Denk hierbij aan vliesbehang in barok stijl maar ook barok vinyl behang en barok behang papier. Elk soort behang heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is barok vliesbehang één van de populairste behangsoorten vanwege de snelheid van het behangen. Wilt u een behang dat gemakkelijk aan te brengen is? Dan is vliesbehang een goede keuze. Barok vinyl behang is ook een fantastisch materiaal en is nat afneembaar.

Wilt u barok behang kopen?

Bent u op zoek naar barok behang voor in uw interieur? Wij verkopen gerenommeerde merken met barokstijl behang dessins. Daarnaast kunt u bij ons ook altijd terecht voor deskundig advies over behang, behangkleuren én -stijlen. Wij bieden onze klanten een uitstekende service zoals:

+ Gratis en een snelle levering van 1-3 werkdagen.
+ Elke werkdag bereikbaar tot 21:00 uur en op zaterdag tot 17:00 uur op het telefoonnummer 085-8883671.
+ Veilig bestellen dankzij het keurmerk betrouwbare webshop Q-shops.
+ Verschillende betaalopties zoals IDeal, PayPal, AfterPay, Creditcard, Bancontact en Mister Cash
+ Een behangrol over? Retourneren kan binnen 30 dagen.

Door naar al het barok behang

Menu