Behang verwijderen

Het lijkt heel eenvoudig om behang te verwijderen, maar daarbij is het wel van belang dat u rekening houdt met een aantal aspecten. Op dé online Behangsite hebben wij een stappenplan voor het snel en eenvoudig verwijderen van behang. Lees nu verder!

Een stappenplan voor behang verwijderen

Het lijkt allemaal erg overbodig, maar als u nieuw behang wilt aanbrengen op uw muur, zult u moeten zorgen voor een schone en egale ondergrond. In de meeste gevallen zult u daarvoor het behang moeten verwijderen. Om dit snel en veilig te doen, kunt u het beste gebruikmaken van het onderstaande stappenplan.

  1. Zorg voor veiligheid! Om te voorkomen dat er vervelende aanrakingen met stroom plaatsvinden, is het goed om allereerst de stroom af te sluiten. Hierna kunt u de stopcontacten veilig verwijderen.
  2. Verwijder losse stukken behang. Dit kan heel eenvoudig door een plamuurmes achter de losse delen te plaatsen.
  3. Verwijder de rest van het behang met behulp van behangafweek. Dit middel dient met water verdund te worden. Vervolgens kunt u met een vachtroller de behangwand inwrijven met deze afweek. Na een inweektijd van 10-15 minuten zal het behang licht gaan bobbelen. Zodra dit gebeurt, bent u klaar om het behang te verwijderen. Werk uiteraard altijd van boven naar beneden!
  4. Lukt het niet? Gebruik dan een stoomapparaat. Deze kan met water gevuld worden, waarna het behang los geweekt wordt door de warme stoom. Als dit ook niet werkt, kunt u met een prikroller gaatjes in het behang prikken om de stoom beter zijn werk te laten doen.
  5. Schuur de muur glad.
  6. Vul beschadigingen met muurvuller en laat dit drogen.
  7. Schuur de opgevulde plekken.
  8. Bedek donkere plekken met een witte verflaag voor een egale ondergrond.

Waarom behang verwijderen?

In veel oude huizen is het nog weleens mogelijk om veel oude behanglagen te vinden. Als u hierop nieuw behang aanbrengt, is de kans heel groot dat het snel loslaat. Om een goede hechting te bewerkstelligen, is het daarom van belang dat u de ondergrond altijd goed schoonmaakt. Dit is de reden waarom behang verwijderen zo belangrijk is.

Behang verwijderen en dan?

Hebt u het oude behang verwijderd, maar hebt u nog geen nieuw behang? Op onze Behangsite kunt u talloze behangmerken – en stijlen vinden met uiteraard de allerbeste kwaliteit! U hebt bij ons zelfs de keuze uit veel verschillende soorten fotobehang die allemaal nieuw licht kunnen werpen op uw woning. Behang kopen is hier enorm eenvoudig, goedkoop en veilig!